ObavijestiObavijesti - preddiplomski

Održana prva studentska konferencija “Sutra dolazi danas”

Dana 15. i 16. listopada 2021. u prostorima Fakulteta održana je međunarodna studentska konferencija Sutra dolazi danas. Organizator konferencije bio je Klub studenata pedagogije FFZG, a projekt je financiran od strane Studentskog centra u Zagrebu. Na konferenciji je sudjelovalo 40-ak sudionika iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Sudionici su bili studenti pedagogije te drugih srodnih znanosti.

Na početku konferencije provedene su uvodne radionice putem kojih su se svi sudionici imali prilike međusobno upoznati.  Nakon radionica, uslijedilo je pet aktivnih izlaganja putem kojih su predstavljene teme relevantne za pedagogiju, odgoj i obrazovanje. U okviru konferencije održana je i panel-diskusija na temu Dekonstrukcija pedagoškog djelovanja u kojoj se raspravljalo o dispozicijama i kompetencijama koje bi svaki pedagog trebao imati za uspješno bavljenje strukom. U diskusiji su sudjelovale prof. Bartulović i prof. Kušević kao predstavnice teorijskih promišljanja te praktičari (Maja Jerčić, Branimira Penić, Mara Malenica i Rafaela Andrin) koji su iznosili svoja iskustva iz prakse.

U subotu, 16. listopada, Udruga POKAZ su u okviru Kazališta potlačenih izveli predstavu na temu zlostavljanja djece i nejednakosti. Predstava je bila interaktivnog tipa pa su u njoj imali prilike sudjelovati i sami studenti.

Sponzor konferencije bio je Intersnack Adria. Svim sudionicima osigurani su poklon paketi s akreditacijama, promo materijalima, vodom, grickalicama te prigodnim poklonima. Na kraju konferencije, svi sudionici dobili su prigodnu zahvalnicu za sudjelovanje.

Odsjek za pedagogiju čestita organizatorima na uspješno odrađenoj konferenciji. Nadamo se da je ovo tek početak dugogodišnje tradicije studentskih aktivnosti. Svaka čast!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *