ObavijestiObavijesti - preddiplomski

Postani volonter-mentor: Društvo za psihološku pomoć traži volontere

Društvo za psihološku pomoć traži volontere, studente pomagačkih zanimanja, za sudjelovanje u provedbi projekta „Živim bolje, osjećam se bolje: Psihoedukativne aktivnosti od mladih za mlade”.

Cilj projekta je unaprjeđivanje kvalitete života kroz aktivno uključivanje mladih u senzibilizaciju i edukaciju vršnjaka, ali i njihovih nastavnika i stručnih suradnika, o strategijama proaktivne brige o mentalnom zdravlju i povećanju mentalno-zdravstvene pismenosti putem 12 psihoedukativnih letaka od mladih za mlade. Kroz izradu letaka koje će mentorirati volonteri u grupnom radu, očekuje se da će zainteresirani učenici drugih i trećih razreda srednjih škola usvojiti teoretska i praktična znanja o mentalnom zdravlju, kako proaktivno brinuti o mentalnom zdravlju, kako prepoznati simptome narušenog mentalnog zdravlja te kada i gdje potražiti pomoć.

Prije početka provedbe volonterskih aktivnosti, volonteri će biti pozvani na inicijalni razgovor te će odabranih 12 volontera u prosincu proći kroz edukaciju o mentorskom radu i specifičnostima rada s mladima. Bit će uključeni u direktan rad s učenicima 5 srednjih škola u Zagrebu i 1 srednje škole u Jastrebarskom koji će se odvijati kroz osam mentorskih susreta s manjom grupom učenika u razdoblju od siječnja do ožujka. Osim direktnog rada, od volontera se očekuje redovita priprema za provedbu aktivnosti s učenicima i uređivanje osmišljenih letaka, uz pomoć izvoditeljica projekta. Volonteri će tijekom volontiranja imati susrete grupne podrške, vođene od strane stručnjaka iz Društva za psihološku pomoć. Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prijaviti se možete na linku – https://docs.google.com/forms/d/1oTx9qHL-Nv0rPyv_Bx86hcX-e1CHHarEMSl7VQcgvJ8/prefill, a prijave su otvorene do petka 10.12.2021.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem telefona 01 4826 111 ili na e-mail modus@dpp.hr.

*Važno: Za sudjelovanje je potrebno imati COVID potvrdu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *