ObavijestiObavijesti - preddiplomski

Održana konferencija “Digital pedagogy for digital future”

U Zagrebu je od 11. do 12. studenog 2022. godine održana međunarodna konferencija “Digital pedagogy for digital future”. Konferenciju je organizirao Odsjek za pedagogiju u suradnji s Bosch Alumni Network-om. Na samom je početku konferencije dr. sc. Ružica Jurčević u ime Odsjeka za pedagogiju pozdravila sve prisutne, a potom su uslijedila dva plenarna predavanja. Dr. sc. Mark Ingham, profesor sa Sveučilišta za umjetnost u Londonu održao je predavanje naslova „Experimenting in entangled digital pedagogies“. Nakon njega je izv. prof. Zvonimir Komar s Odsjeka za pedagogiju održao svoje predavanje na temu „Videogame interactivity and learning“. Nakon plenarnih izlaganja su Gregory Tsardanidis i Giannis Zgeras iz OpenLab Athens (Grčka) održali radionicu „Speculating on the future of education: workshop on alternative learning realities“, u kojoj su sudionici imali priliku diskutirati o budućnosti obrazovanja i promjenama koje donosi digitalizacija.

 

Drugi dan konferencije započeo je radionicom „Digital Museum workshop“ koju je vodila dr. sc. Nela Milić sa Sveučilišta za umjetnost u Londonu. Na radionici su sudionici morali pronaći načine kako da digitalno približe umjetnost određenoj ciljanoj grupi. Potom je uslijedila radionica „Digital Museums workshop“ koju su vodile Evangelia-Eirini Pelentridou i Maro Magoula iz Peripatos – Socio Cultural Enterprise-a. U okviru radionice sudionici su pokušavali pronaći načine kako digitalizirati određeni obrazovni sadržaj ili ideju, a da se zadovolje postavljeni obrazovni ishodi.

Na kraju su Ana Stamatescu i Adela Beca iz Asociația Techsoup organizacije, unutar svojeg izlaganja o perspektivama led-lerning tehnologije, predstavile projekte i programe svoje organizacije kojoj je cilj upoznati nastavnike osnovnih škola u Rumunjskoj s digitalnim tehnologijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *