FILOZOFSKI FAKULTET ZAGREB
ODSJEK ZA PEDAGOGIJU
ZAVOD ZA PEDAGOGJU

 

realizirao je

 

ZNANSTVENI OKRUGLI STOL

u Trakošćanu, 30. lipnja 2007.

Hotel Coning

 

 

Metodologija i struktura nacionalnog kurikuluma

 

Zavod za pedagogiju pri Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizirao je znanstveni Okrugli stol s temom ”Metodologija i struktura nacionalnog kurikuluma”, koji je održan u subotu, 30. lipnja 2007. godine u Trakošćanu. Okrugli stol ujedno je bio i forma održavanja terenske nastave Poslijediplomskog doktorskog znanstvenog studija pedagogije.

Tijekom Okruglog stola predstavljena je nova znanstvena studija ”Kurikulum, teorije – metodologija – sadržaj – struktura”, objavljena kao rezultat projekta Zavoda za pedagogiju s nazivom ”Metodologija i struktura nacionalnog kurikuluma”, pod vodstvom prof. dr. sc. Vlatka Previšića. Nakon predstavljanja, uslijedila je rasprava sudionika skupa o ovoj danas vrlo aktualnoj pedagogijskoj temi.

Na Okruglom stolu sudjelovali su gosti profesori iz Osijeka, Rijeke i Zadra, suradnici u pisanju knjige, profesori Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, te studenti doktorskog studija pedagogije.

Kroz prikaz knjige i raspravu na vidjelo su izašla neka od mogućih polazišta pri pristupanju ovom kompleksnom području pedagogijske teorije i pedagoške prakse, koja će sigurno biti smjernice u teorijskom pristupu izradi nacionalnog kurkuluma.

Nakon radnog dijela, organiziran je prigodan zajednički ručak i obilazak dvorca Trakošćan.

 

 

 

 

Kurikulum

  21. 05. 2007.  //  18:13